Regeo Geossintéticos 2023

Happn traffa generellt sasom en mer populart och ”rent” val till Tinder

Happn traffa generellt sasom en mer populart och ”rent” val till Tinder

Appen stode de att ejakulera i beroring tillsammans folk som n redan ager sarad pa ino din vardag, andock normalt ick skulle tilltal. Tank kungen de andra studenterna sasom tender finnas villi ditt favoritcafe kungen fredagskvallar. Tillsammans appen kan n latt igangsattning nagon konversation med personer inom din direkta narhet. Appen lanserades sam age over sjuttio miljoner brukare slut bot varlden.

Nar ni kommunicerar tillsammans andra kungen nagon odl egen pla vill n icke hamna ino brak. Darfor befinner sig det mycket betydelsefull att ni tar antaglige hand forsavit din onlineintegritet – i synnerhet pa dejtingappar som Happn. Splittra ej for mycket vagledning, dolj din sate nar odl ar genomforbar sam anvand nagon lognaktig position-app bred behov. Inom saken dar narvarand artikeln forklarar vi ackurat hurdan n haller de bestamd under tiden ni dejtar pa webbe. Vi skanke dej dessutom information ifall Happns integritetsrisker och hurda dessa kan affektera dej.

Vilka ar integritetsriskerna tillsammans Happn?

Happn ar ett motesapp. Nar n sam en annan Happn-anvandare korsar varandras vagar ser ni deras framtoning ino din app (odl lange dom passar dina valda preferenser). Sa strax det finns en matchning, vilket medfo att d bagge ager uttryckt hag pro varandra, kommer er att kunna kackla. Det befinner sig en glatt ordna sasom astadkomme att du kan dyka up i bekantskap med folk ino din direkta nejd. Just som med Tinder och Grindr finns det fast an tv mojliga integritetsrisker som ni bor fundera.

Happns anknytning mot Facebook

Happn later dig design ditt konto villi tvenne olika metod med ditt telefonnummer alternativ med ditt Facebook-konto. Alternativet darborta ni anvander ditt telefonnummer la karl till ino nagon fornyels. For dess kunde n enbart logga in tillsamman ditt Facebook-konto. Somlig kan tycka att det har ar anvandbart, skada det innebara samt att all din Facebook-information kommer att vara lankad till din dejtingprofil.

Happn lovar att aldrig posta nagot pa din Facebook-sida samt att inte racka meddelanden eller inbjudningar till dina kompisar. Happn sager att Facebook Connect endast anvands for att dela gemensamma kompisar och intressen tillsamman dom Happn-medlemmar n moter.

Aven fast detta befinner sig det centralt att ni tar din onlinesakerhet och onlineintegritet gallande seriost. Forsavit du icke anvander ditt telefonnummer for att logga in kommer din Facebook-profil att finnas lankad mot ditt Happn-konto. Det ha astadkommer https://worldbrides.org/sv/heta-australiska-brudar/ det enklare sta Happn att avvarja att personer skapar fejkprofiler. Skada nar du har kopplat dom ett par sociala medieplattformarna tar Happn automatiskt bilder av din Facebook-profil sam visar dom villi din dejtingprofil. Nyttjare kan emedan spartanskt handla nago invers bildsokning darfor at undersok mer forsavitt dej sam uppdaga din Facebook-profil. Pa grund av hurdan Happn befinner si uppbyggt ar det marigt att avstyra detta.

Facebooks ID-lacka

Happn inneha tidigare haft marklig allvarliga sakerhetsproblem tillsammans anvandarnas Facebook-konton. Ar avslojade WIRED att atskilliga dejtingappar, inklusive Happn, inte skyddade anvandarnas okrankbarhe redigt. Medlemmarnas Facebook-ID lacktes, vilket innebar att icke endast deras fornamn, intressen och kon kunde sparas inte med tillika laka deras Facebook-profil. Happn borjade sok ett solution. Tanken vart att atnjuta deras app att klaffa sasom en proxy. Pa odla taktik vart bara informationen sasom det varenda meningen att andra skulle betrakta allman for allmanheten.

Happn brot till sin originell integritetspolicy via att avskilja personuppgifter

Happn hamnade i knipa allaredan nedanfor. Emedan upptackte det norska Konsumentverket att foretaget brot kontra sin originell integritetspolicy. Happn lovade att aldrig skilja dina personuppgifter tillsammans nagon annan, skada visade sig producera det likva. Dom skickade datorer inte at nagon amerikansk marknadsforingsbyra saso heter UpSight. Do delade anvandardata inklusive underrattelse om anvandares preferenser ino appen, deras fullstandiga benamning, fodelsedatum, anstallningsstatus sam kon. Fakta forsavit kopplade Facebook-konton anvandes samt. Det har innebar att Happn aktivt brot mot sin egen integritetspolicy och sannerligen ljog pro sina nyttjar.

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *